Kirjoittajan arkistot: Pasi

Yhteisnosto 3.10.2020

Yhteisnosto on 3.10.2020 Lauantaina. Alkaa Pursiseuran rannassa klo 8:00 ja siellä nostetaan 4 isoa venettä ja sen jälkeen siirtyy Navigaatioseuran telakalle. Arvioitu aloitusaika klo 10:00 jos kaikki menee hyvin. Kannattaa omat nostot järjestää niin ettei tule päällekkäisiä nostoja samoihin aikoihin.

Korona ja veneily

Kevät tulee kohisten ja veneilykausi alkaa. Kuten hyvin tiedämme, koronavirus vaikuttaa vähän kaikkeen. Niin myös veneilyyn.

Nyt kun veneitä on jo laskettu veteen ja mieli tekee merelle, niin saaritukikohtamme Glennars sekä Utterskär ovat koronasta huolimatta jäsenistömme käytössä normaalisti.

Kuitenkin pitää muistaa valtioneuvoston suositukset, myös saaritukikohtiin mennessä:

• Jos olet flunssainen tai muuten tunnet olevasi sairas, jää kotiin
  • Saunat ovat käytettävissä, kuitenkin niin että saunaan mennään perhekunnittain.
  • Muistetaan desinfioida pesupaikka käytön jälkeen
  • Muistetaan turvavälit maissa ollessamme

Nämä ohjeet kun muistamme, niin kaikilla on turvallinen ja viihtyisä kesä tulossa. Seuramme jäsenet ovat kovia halailemaan keskenään, mutta nyt joudumme kärsimään halipulasta.

Keväisin terveisin

Vesa Villanen

Jari Nevala

Huhtikuun tutkinto siirtyy syksyyn

Liiton hallitus on kokouksessaan 15.3.2020 päättänyt siirtää huhtikuun tutkinnon syyskuulle, 25.9.2020 koronatilanteen takia.

Tutkintotasot ovat samat kuin kevään tutkinnon yhteydessä olisi ollut nimittäin saaristo-, rannikko- ja avomeritutkinnot.

Rannikkomerenkulun kurssi peruttu

Rannikkomerenkulun kurssi on loppukevään osalta peruutettu koronavirukseen liittyvän oppilaitoksen linjauksen mukaisesti.

Mahdollisuutta järjestää kuitenkin tenttitilaisuus on selvityksen alla ja siitä tiedotetaan myöhemmin.

Strömmän avattava silta kaukokäyttöiseksi – avaus tilattava tuntia ennen

Julkaistu 12.04.2019 (vayla.fi)
Strömman sillan kaukokäyttöön liittyvä muutostyö on valmistunut. Sillan avaukset tilataan jatkossa puhelinnumerosta 029 534 3274. Haluttu avausajankohta tulee tilata vähintään 60 minuuttia ennen avausta.

Vapaa-ajan liikenteelle silta avataan seuraavasti:

15.4 – 15.6 päivittäin klo 7–22
16.6 – 15.8 päivittäin klo 7–24
16.8 – 31.10 päivittäin klo 7–22

Seuraa uusimpia tiedotuksia Väylä.fi sivuilla.

Muutoksia katsastusvaatimuksissa

Hätäilmoitusvälineiden uudet katsastusvaatimukset perustuvat Rajavartiolaitoksen tekemään tutkimukseen ja sen pohjalta tehtyyn ”APUA-Veneilijän hätäilmoitusopas” -suosituksiin.

Käytännössä aikaisemmin vaaditut varusteet täyttävät jatkossakin katsastusvaatimukset, mutta nyt vene voidaan katsastaa myös ilman, että siinä on pyrotekniikkaan pohjautuvia hätäilmoitusvälineitä, edellyttäen, että veneessä on korvaavia varusteita.

Uudet vaatimukset ovat:  hätämerkinantovälineet  (PDF)

Glennarsiin lähestyminen

Vaarallinen kivi löytynyt Glennarsiin ajettaessa. Merikortin syvyysmerkinnän 4,3 kolmosen kohdalla vettä vain 1,5 m! Koordinaatit: 59° 57,3’P ja 22° 39,3′.

Uusin suositus Glennarsiin ajoa varten:

Oheisessa kartassa (Kansalaisen karttapaikka) on merkitty kivet paremmin kuin mitä merikartassa on. Jokaisen  tulee käyttää tätä oman harkintansa mukaan ja omalla vastuullaan, koska vielä ei ole ehditty kattavasti kartoittamaan aluetta viralliseksi ohjeeksi asti.

Lähestyminen idästä ja etelästä on haasteellista, mutta aivan mahdollista kun huomioi kartassa olevat merkinnät. Aikaisemmin ilmoitettu 4,3 m merkinnän kohdalla oleva matala on olemassa, mutta PALJON laajempi mitä on ajateltu. Koillisesta lähestyttäessä on kuitenkin aivan suora ja hyvä (syvä) reitti suoraan tontille. Reitti lähtee Rödgrundetin pohjoispuolelta ja kulkee Högholmenin ja Flakholmenin välistä. Tämä reitti on testattu kolmella purjeveneellä (syv. 1,53 – 2,00m) ja kahdella moottoriveneellä sekä Suvi pulpettiveneellä. Pienimmät syvyyslukemat ovat olleet 6,7m. Mitää havaittavaa matalaa ei ole löydetty. (Merikartassa olevaa Högholmenin itäpäässä olevaa kiveäkään ei ole löydetty…..ainakaan vielä!).

Korostetaan kuitenkin: Kaikki liikenne saaritukikohtaan suoritetaan omalla vastuulla ja virallisia merikortteja noudattaen. Koska kuitenkin on jo sattunut pohjakosketuksia merikartan tiedoilla, olemme selvitelleet turvallisinta mahdollista reittiä Glennarsiin ja tuo koillisesta tuleva em. kokemuksella vaikuttaisi hyvältä vaihtoehdolta.

Glennars koordinaatit 59º 57,15N, 22º 37,22E (lähellä).