Kirjoittajan arkistot: Pasi

Merina Solution – tarjous

Ennakoi nopeasti yleistyviin polttoaineongelmiin ja ratkaise niiden tuomat haasteet.

Rikin vähentäminen ja bio-osuuden lisääminen dieselpolttoaineissa ja polttoöljyissä on tuonut runsaasti lisää ongelmia polttoaineen säilyvyydelle. Mikrobien ansiosta syntyvä biofilmi aiheuttaa vakavia ongelmia, kuten tukkeutuvia suodattimia, käyntihäiriöitä, suutin- ja konerikkoja.

Lataa ilmainen opas joka sisältää 5 askelta puhtaan ja toimivan polttoainejärjestelmän varmistamiseksi. LATAA OPAS TÄSTÄ LINKISTÄ.

Tarjoamme 10%:in alennuksen Salon Navigaatioseuran jäsenille palvelun hinnasta. Alennuksen piiriin kuuluu työn hinta sekä käytetyt kemikaalit ja suodattimet. Alennus ei koske mahdollisia matkakuluja.

Korona ja veneily

Kevät tulee kohisten ja veneilykausi alkaa. Kuten hyvin tiedämme, koronavirus vaikuttaa vähän kaikkeen. Niin myös veneilyyn.

Saaritukikohtamme Glennars sekä Utterskär ovat koronasta huolimatta jäsenistömme käytössä normaalisti.

Kuitenkin pitää muistaa valtioneuvoston suositukset, myös saaritukikohtiin mennessä:

• Jos olet flunssainen tai muuten tunnet olevasi sairas, jää kotiin
  • Saunat ovat käytettävissä, kuitenkin niin että saunaan mennään perhekunnittain.
  • Muistetaan desinfioida pesupaikka käytön jälkeen
  • Muistetaan turvavälit maissa ollessamme

Nämä ohjeet kun muistamme, niin kaikilla on turvallinen ja viihtyisä kesä tulossa. Seuramme jäsenet ovat kovia halailemaan keskenään, mutta nyt joudumme kärsimään halipulasta.

Keväisin terveisin

Vesa Villanen

Jari Nevala

Strömmän avattava silta

15.4.–15.6. päivittäin klo 7.00–22.00
16.6.–15.8. päivittäin klo 7.00–24.00
16.8.–31.10. päivittäin klo 7.00–22.00

Huom! Talvikaudella avaus tilattava edellisenä arkipäivänä. Kesäkaudella sillan avaus tilattava 60 minuuttia ennen avausajankohtaa.

Strömmän virtausmittarin tiedot

Seuraa uusimpia tiedotuksia Väylä.fi sivuilla, Kanavien ja siltojen aukioloajat – Väylävirasto (vayla.fi)

Muutoksia katsastusvaatimuksissa

Hätäilmoitusvälineiden uudet katsastusvaatimukset perustuvat Rajavartiolaitoksen tekemään tutkimukseen ja sen pohjalta tehtyyn ”APUA-Veneilijän hätäilmoitusopas” -suosituksiin.

Käytännössä aikaisemmin vaaditut varusteet täyttävät jatkossakin katsastusvaatimukset, mutta nyt vene voidaan katsastaa myös ilman, että siinä on pyrotekniikkaan pohjautuvia hätäilmoitusvälineitä, edellyttäen, että veneessä on korvaavia varusteita.

Uudet vaatimukset ovat:  hätämerkinantovälineet  (PDF)

Glennarsiin lähestyminen

Vaarallinen kivi löytynyt Glennarsiin ajettaessa. Merikortin syvyysmerkinnän 4,3 kolmosen kohdalla vettä vain 1,5 m! Koordinaatit: 59° 57,3’P ja 22° 39,3′.

Uusin suositus Glennarsiin ajoa varten:

Oheisessa kartassa (Kansalaisen karttapaikka) on merkitty kivet paremmin kuin mitä merikartassa on. Jokaisen  tulee käyttää tätä oman harkintansa mukaan ja omalla vastuullaan, koska vielä ei ole ehditty kattavasti kartoittamaan aluetta viralliseksi ohjeeksi asti.

Lähestyminen idästä ja etelästä on haasteellista, mutta aivan mahdollista kun huomioi kartassa olevat merkinnät. Aikaisemmin ilmoitettu 4,3 m merkinnän kohdalla oleva matala on olemassa, mutta PALJON laajempi mitä on ajateltu. Koillisesta lähestyttäessä on kuitenkin aivan suora ja hyvä (syvä) reitti suoraan tontille. Reitti lähtee Rödgrundetin pohjoispuolelta ja kulkee Högholmenin ja Flakholmenin välistä. Tämä reitti on testattu kolmella purjeveneellä (syv. 1,53 – 2,00m) ja kahdella moottoriveneellä sekä Suvi pulpettiveneellä. Pienimmät syvyyslukemat ovat olleet 6,7m. Mitää havaittavaa matalaa ei ole löydetty. (Merikartassa olevaa Högholmenin itäpäässä olevaa kiveäkään ei ole löydetty…..ainakaan vielä!).

Korostetaan kuitenkin: Kaikki liikenne saaritukikohtaan suoritetaan omalla vastuulla ja virallisia merikortteja noudattaen. Koska kuitenkin on jo sattunut pohjakosketuksia merikartan tiedoilla, olemme selvitelleet turvallisinta mahdollista reittiä Glennarsiin ja tuo koillisesta tuleva em. kokemuksella vaikuttaisi hyvältä vaihtoehdolta.

Glennars koordinaatit 59º 57,15N, 22º 37,22E (lähellä).